fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
fix bar
Сайтът импресия.bg използва бисквитки, които са необходими за правилното му функциониране. Повече информация тук.

За Marabu и Faber-Castell

   
Производството на над
20 000 продукта е постоянно насочено към пазара и клиента. MARABU развива производството на висококачествени и лесни за ползване продукти, които придават на всеки дом уникалност и оригиналност.

Основана през 1859 г. в Германия за производството на художествени материали. 

 

 

 

   

Създадено е логото с птицата Марабу в чест на юбилея за
50-годишнината на компанията.

 

 

 

MARABU произвежда първата кутия с акварелни бои. С това се поставя началото на производството на ученически продукти. 

 

 

   

Първи стъпки в производството на продукти за хоби и свободното време, в това число и бои за багрене на тъкани

 

 

MARABU отбелязва своята
150-годишнина
 
 
 
 
 
    Маркерите за стъкло получават приза “Продукт на годината” заради иновативната  технология на фиксиране без изпичане. Производството продължава с развитие на технологията  и в бои за стъкло и порцелан.

С грижа за околната среда. С отговорност към производството си MARABU развива технологии насочени към продукти на водна основа. 

 

 

   

Marabu Fashion Spray спечели 1-во място и "Креативен продукт на годината"след представянето си на изложението Creative world 2014 г.  Иновативният продукт спечели и наградата за  "Творчески импулс"на 2015 год. 

 

 

 

 

 

 

 

Мarabu Mixed Media - Ние правим моментите живи! Горещата тема около микса от цветове, материали и техники очарова с неограничените си възможности - слой по слой превръщайки нещата в собствено произведение на изкуството.

 

 

 

 

 

 

 

   

През 2016 г. Marabu представи
две съвсем нови серии продукти Chalky Chic за
декорация на интериора и Graphix насочени към
модерното рисуване с акварелни маркери, моливи и тънкописци. Професионалната серия на художествения  Artist Acryl 
допълва отлично голямото семейство акрилни бои на
Marabu, а новият Fasion Shimmer придава 
изключителен блясък нанесен върху тъмна основа създавайки неповторима текстилна 
декорация. 

 

През 2017 г. художествената серия продукти бе допълнена с висококачествена боя за художници под формата на спрей, на водна основа.
Подходяща за изящни изкуства. Високопигментирана и светлоустойчива. Ярки цветове и идеална покривност. Подходяща за успотреба в затворени помещения и навън.

 

 

 

 

 

   
  Компанията е основана през 1761 г. в Германия за производството на графити. Каспар Фабер създава първите моливи „Блайвайсщефте” в малка работилничка.     Лотар фон Фабер започва да поставя името си върху моливите, въвежда и до днес важащите норми за дължината, диаметъра, твърдостта на графита и създава от молива качествен продукт и първия в света марков инструмент за писане.

Граф Александър фон Фабер-Кастел създава легендарния молив „Castell 9000”, който и днес се продава успешно на пазара със същия непроменен дизайн

   
Faber Castell  внедрява качествено нов метод в производството на моливи с дървено тяло с екологична технология на обработка с вода за по-голяма устойчивост на графита на чупене. Стартира производството на моливите Grip 2001  - патентована формула с грип зона на точки за по-удобен захват и ергономична форма.     Faber Castell бележат 250 години.
Качеството говори на универсален език - постоянно поддържаното високо качество на продуктите печели милиони почитатели на марката в цял свят.
Над 80% от суровата дървесина за производството на моливи във Faber-Castell Group идва от насаждения, сертифици-рани от Съвета за управление на горите (FSC) и от собствени борови гори, разположени на обща площ от около 100 кв. км. в Амазония в Южна Америка.